PURMEREND

In 2017-2018 worden er twee flats aan de Mercuriusweg in Purmerend gerenoveerd. Het gaat in totaal om 169 woningen. Woningcorporatie Intermaris heeft in haar uitvraag voor het groot onderhoud van de complexen drie hoofddoelstellingen benoemd: een 30-jarige levensduurverlenging met verlaagde onderhouds- en exploitatiekosten; comfortabelere en zuinigere woningen met lagere woonlasten; en meerwaardecreatie voor zowel de bewoners als de omgeving. KCP is verantwoordelijk voor de sociale duurzaamheid. Het groot onderhoud wordt aangrijpen om ook te werken aan sociale duurzaamheid. Hoe zorgen we ervoor dat de flat en haar bewoners ook de komende 30 jaar meegaan?
ACTIVITEITEN
15 feb 18

DE TUINKAMER

Tijdens het groot onderhoud heeft KCP een tijdelijke plek gecreƫerd bij de Mercuriusflat: de Tuinkamer. Een plek met een rustige omgeving waar je de werkzaamheden overdag in eigen huis even kan ontlopen. Waar je extra informatie kan krijgen over het onderhoud, waar je buren kunt ontmoeten en waar tevens ruimte is voor workshops en activiteiten. Gedurende de renovatieperiode wordt in samenwerking met de bewoners een programma ontwikkelt dat betrekking heeft op het wonen in de nieuwe flat.

De Tuinkamer is een samenwerking met van Kleinschalige Culturele Producties, Hemubo, Intermaris en de bewoners van de Mercuriusweg.

www.facebook.com/TuinkamerMercuriusweg/

Looptijd: 2017 - heden